Norge

Siktet for å ha drept moren sin

En 43 år gammel mann er siktet for å ha drept moren sin. Det skjedde lørdag på Landås i Bergen.

Mandag ettermiddag holdes fengslingsmøte i Bergen tingrett. En 43 år gammel mann er siktet for å ha drept den 70 år gamle moren sin. Han går med på å settes i varetekt.

Den siktede varslet selv politiet lørdag kveld. Han ble pågrepet i morens leilighet på Landås i Bergen. Ifølge Bergensavisen ble kvinnen drept med øks.

Politiet fant øksa i et søppelskur. Mannen hadde forklart i avhør at den lå der. Han har fortalt om drapet. Og at han kastet øksa fra seg i skuret utenfor boligblokka. Den ble funnet samme kveld av politiet.

Han og moren skal ha bodd sammen i leiligheten i to år. Politiet er usikre på når drapet har skjedd. Det er også uklart når den døde sist ble sett i live.

Mannen er innlagt på Sandviken sykehus i Bergen. Politivakter passer på ham.

– Han sier ja til fengsling. Men vi har bedt retten om å slippe å møte i fengslingsmøte. Det sier advokat Jannicke Keller-Fløystad til avisa. Hun er mannens forsvarer.

Bakgrunnen for det er mannens psykiske helse.

– Han har vært innlagt for noen uker siden. Han har bedt om ikke å bli skrevet ut. Han er preget av sjokk. Det er en tragedie, sier advokaten til kanalen NRK.

Siste utgave

På forsiden nå