Norge

Siktet for å ha drept moren sin

En 43 år gammel mann er siktet for å ha drept moren sin. Det skjedde lørdag på Landås i Bergen.

Mandag ettermiddag holdes fengslingsmøte i Bergen tingrett. En 43 år gammel mann er siktet for å ha drept den 70 år gamle moren sin. Han går med på å settes i varetekt.

Den siktede varslet selv politiet lørdag kveld. Han ble pågrepet i morens leilighet på Landås i Bergen. Ifølge Bergensavisen ble kvinnen drept med øks.

Politiet fant øksa i et søppelskur. Mannen hadde forklart i avhør at den lå der. Han har fortalt om drapet. Og at han kastet øksa fra seg i skuret utenfor boligblokka. Den ble funnet samme kveld av politiet.

Han og moren skal ha bodd sammen i leiligheten i to år. Politiet er usikre på når drapet har skjedd. Det er også uklart når den døde sist ble sett i live.

Mannen er innlagt på Sandviken sykehus i Bergen. Politivakter passer på ham.

– Han sier ja til fengsling. Men vi har bedt retten om å slippe å møte i fengslingsmøte. Det sier advokat Jannicke Keller-Fløystad til avisa. Hun er mannens forsvarer.

Bakgrunnen for det er mannens psykiske helse.

– Han har vært innlagt for noen uker siden. Han har bedt om ikke å bli skrevet ut. Han er preget av sjokk. Det er en tragedie, sier advokaten til kanalen NRK.

Klar Tales nyhetsbrev

Meld deg på og få en oversikt over de viktigste sakene, forklart på en enkel måte.

Mer fra Norge

På forsiden nå