Norge

Tar trusler og hærverk alvorlig

Noen har truet justisministeren. Huset og bilen er tagget ned. Politiet etterforsker de alvorlige truslene.

Justisminister Tor Mikkel Wara fra Fremskrittspartiet (Frp) er truet. Bilen hans kan ha blitt forsøkt påtent. Det er tagget ord på bilen hans og huset. Nå etterforsker Politiets sikkerhetstjeneste (PST) truslene.

– Det er flere ting i saken som gjør at vi ser svært alvorlig på den, sier Martin Bernsen til NTB. Han er seniorrådgiver i PST. Han sier at de etterforsker bredt. Saken ble først omtalt av Filter Nyheter.

Rasisit, står det blant annet på veggen utenfor huset til Wara. På bilen står det rasist. Det er også tegnet et hakekors på den.

Kanalen NRK har vist bilder fra bilen. De viser at det er en hyssing ned i bensintanken på bilen. Det kan bety at de har hatt planer om å tenne på den.

Politiet sjekker om truslene kan henge sammen med en bombe. Det ble sendt en bombe til politihuset i Ski onsdag. Hensikten var ifølge politiet å ta livet av noen eller skade folk.

Politiker Christian Tybring-Gjedde sitter også på Stortinget for partiet Frp. Han har selv levd med en trusselsituasjon mot seg og sin familie.

– Jeg synes dette er trist for Wara og hans familie, sier Tybring-Gjedde til NRK.

Gjedde mener politiet må sjekke ut om truslene har en sammenheng med et teaterstykke. Teateret Black Box i Oslo filmet i hemmelighet husene til blant annet justisministeren.

Siste utgave

På forsiden nå