Norge

Waras samboer pågrepet

Politiet mener at justismisterens samboer har tent på familiens bil. Hun er pågrepet.

Det har skjedd mye rundt huset til justisminister Tor Mikkel Wara de siste månedene. Torsdag ble samboeren hans pågrepet. Laila Anita Bertheussen er siktet for å ha tent på familiens bil. Det sier Politets sikkerhetstjeneste PST. De etterforsker saken.

– Vi mistenker at siktede selv har satt på bilbrannen. Ved det har hun gitt inntrykk av at brannen ble påsatt av ukjente, sa Benedicte Bjørnland tidligere torsdag. Hun er sjef i PST. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

I alt har det vært minst fem hendelser ved Waras hus. Noen har tagget på veggene til huset og en bil. Det har vært gjort forsøk på å tenne på en annen bil. Justisministeren har fått trusler. Det har også vært brann i en søppelkasse. I helga brant det i familien Waras bil, men brannen ble raskt slukket. Wara har selv sagt at situasjonen er blitt veldig ubehagelig.

PST skal også undersøke om det er sammenheng med de andre hendelsene. Politifolk undersøkte torsdag familiens hjem. Samboeren blir avhørt.

– Dette er sjokkerende for oss alle. Det sa statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse. Hun fikk støtte av Siv Jensen, som er leder i Fremskrittspartiet (Frp).

Det var Solberg selv som fortalte Wara om hva som hadde skjedd med samboeren.

Wara har fått mye kritikk, blant annet av et teaterstykke. I stykket blir Waras hjem filmet ulovlig. Både Wara og andre politikere har vært kritisk til dette. Statsministeren sa senest onsdag at det ikke burde ha skjedd.

Tor Mikkel Wara har foreløpig permisjon fra jobben. Landbruksminister Jon Georg Dale overtar inntil videre.

Wara får støtte fra venner, FrP og statsministerens kontor. Det sa statsminister Erna Solberg på pressekonferansen torsdag.

Siste utgave

På forsiden nå