Norge

Barn får begynne med fritids-aktiviteter igjen

Barn og unge slipper snart å kjede seg på fritiden. Nå kan de begynne med aktiviteter på fritiden igjen.

De må følge reglene for å unngå korona-smitte. Men barn og unge kan få drive med fritids-aktiviteter igjen.

Det er ikke noe forbud mot organiserte aktiviteter for barn og unge. Det sier kulturminister Abid Raja til nyhetsbyrået NTB.

Mange idrettslag er i gang med trening igjen. Reglene sier at folk ikke kan være mer enn fem sammen i ei gruppe. Det må være minst 2 meter mellom hver av dem.

Raja er ansvarlig for frivilligheten. Han kunne nylig fortelle at korps og kor skal få lov til å spille og synge på 17. mai.

De får også lov å øve sammen igjen – i mindre grupper. Barnetogene er avlyst.

– Det har vært stor usikkerhet om dette. Vi har ikke gitt råd om at det er greit å øve før vi har fått det godkjent av helse-myndighetene. Vi må være sikre på at det er trygt, sier Bjørgulv Borgundvaag. Han leder Norges musikkråd.

Rådet har snakket med helse-myndighetene. De har laget et forslag til veileder som myndighetene nå vurderer.

Borgundvaag håper på raskt svar. Da kan øvingen komme i gang fort.

Også andre fritids-aktiviteter kan bruke denne veilederen, mener Borgundvaag. Den blir lagt ut på musikk.no så snart den er godkjent, sier han.

– Det er veldig positivt hvis det åpnes for flere fritids-aktiviteter igjen. Veldig mange barn og unge gleder seg nok, sier Andreas Borud. Han er general-sekretær i Landsrådet for barne- og ungdoms-organisasjoner (LNU).

Men det må være trygt, sier han. Hver organisasjon må vurdere selv. De må følge reglene om smitte.

– Det er stor forskjell på speiding, korps og ungdoms-politikk. Det vil nok ta litt tid før mange av aktivitetene kan komme i gang igjen, sier han.

Siste utgave

På forsiden nå