Norge

Må ha munnbind for å fly

Alle over seks år som skal fly med SAS må bruke munnbind i tiden framover. Munnbindene må de som reiser ta med selv.

Onsdag var planen for å åpne Europa klar. SAS sier at de er forberedt på at flere behøver å fly. Men det er regler som vil påvirke hvordan vi reiser. Mye av ansvaret er det passasjerene som får.

Folk må bruke masker når de skal fly. Og det skal de ta med selv, sier John Eckhoff. Han er pressesjef i SAS.

– Vi anbefaler at dette ordnes før reisen, sier han ifølge nyhetsbyrået NTB. SAS ber folk passe på at de har nok til hele turen. Kravet gjelder for de som skal fly mellom 18. mai og 31. august.

Les mer: EU vil ha åpning av grensene i Europa

Det er også flere nye regler. De fjerner ting som kan fjernes fra flyet, som tepper og lesestoff. De er heller ingen servering av mat i flyene. Alt skyldes råd og krav fra EU. Samtidig kan flyene ta med flere reisende. Setene i midten trenger ikke lenger stå tomme.

Flere andre flyselskaper sier de vil gjøre det samme som SAS. Norwegian er ikke et av de. Norwegian vil følge rådene fra helsemyndighetene, og venter til de kommer med nye råd. Det skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Les også: Busser, tog og trikker kan bare være halvfulle

Det kan også komme krav om maske på andre reisemåter. Kommisjonen sier det kan bli behov der det er vanskelig å holde nok avstand mellom folk. Det kan få følger for de som reiser med tog og buss.

De sier også at det er behov for et regelverk for å nekte folk å reise. Det kan bli brukt når folk nekter å bruke maske, eller det er for fullt. Det er også et forslag om å begrense trafikken på populære avganger. Et forslag er lavere priser på andre avganger. Et annet er at folk jobber til andre tider enn normalt.

Siste utgave

På forsiden nå