Norge

Ansatte på ferjene må bruke munnbind

Folk som jobber om bord på ferjene til Fjord Line, skal begynne med munnbind. Flere utenlandsferjer gjør mer enn før for å hindre smitte.

Alle ansatte som har kontakt med passasjerer, må bruke munnbind. Det har ferje-selskapet Fjord Line bestemt. Passasjerer skal også kunne få kjøpt munnbind om bord.

– Dette gjør vi for å skape trygghet på reisen. Og for å sende et signal. Vi tar denne situasjonen på aller største alvor, sier Richard Ternblom til avisa Fædrelandsvennen. Han er konsern-direktør i Fjord Line.

Det er ikke helt sikkert at alle ansatte har munnbind fra tirsdag. Men det skjer i løpet av uka. Fjord Line har ferjer som reiser mellom Bergen, Stavanger, Kristiansand, Langesund og Hirtshals i Danmark.

I forrige uke ble det kjent at det spredde seg korona-smitte på et cruise-skip fra Hurtigruten. Mannskap og passasjerer ble smittet. Fortsatt venter flere på svar på sine prøver. Hurtigruten innrømmer feil og beklager.

Mandag strammet regjeringen inn reglene for skipstrafikken. Skip med flere enn 100 personer får ikke gå i land i Norge. Reglene gjelder for de neste 14 dagene. Men det gjelder ikke for ferjetrafikken til utlandet.

Ferje-selskapene har likevel gjort endringer de siste dagene. Hensikten er å hindre smitte. Selskapet DFDS drifter danskebåten som går mellom Oslo og København.

– Det er vanskelig å holde den nødvendige avstanden mellom personer når man skal gå om bord og i land. Derfor anbefaler vi passasjerene å bruke munnbind i disse situasjonene, sier Gert Jakobsen i DFDS til kanalen NRK.

Selskapet Color Line skjerper rutinene. De vil ha strengere regler med karantene. Det gjelder for artister og andre som kommer fra land som regnes som røde med mye smitte. Artistene må nå i ti dagers karantene i Norge. Det skjer før de går om bord.

– For oss gjelder det i hovedsak for Portugal og kanskje noe i Sverige, sa Helge Otto Mathisen i Color Line til E24 mandag.

De store utenlandsferjene har plass til over 2.000 passasjerer.

Myndighetene i Danmark har anbefalt bruk av munnbind. De sier det er bra på transportmidler der det er mange mennesker.

Siste utgave

På forsiden nå