Norge

Ingen unntak for folk med hytte i Sverige

Folk med hytte i Sverige har ønsket et unntak fra kravet om karantene. Men myndighetene i Norge sier nei.

Mange i Norge har hytte i Sverige. Flere av dem har hatt et håp om å slippe karantene etter at de kommer hjem etter å ha vært på hytta. Men de må fortsatt i karantene. Det har regjeringen bestemt.

Det blir mye mer smitte i de fleste landene i Europa, sier Bent Høie. Han er helseminister. Han minner om at det også har blitt strengere regler og råd i Norge den siste tiden.

– Vi vil fortsatt kreve at folk må i karantene etter å ha vært på hytta i Sverige. Slik blir det fordi det er rådet vi har fått. Vi følger nøye med på hva som skjer med smitten. Og vi vil vurdere det på nytt når det er naturlig, sier Høie.

Helsemyndighetene i Norge sier folk kan reise på hytta si i Norge. Men de bør kunne reise dit uten å møte så mange mennesker. Slik kan folk unngå å spre smitten til nye områder.

Flere av de med hytte i Sverige mener det er trygt å reise dit. De mener det er mulig å reise rett til hytta og hjem. Da unngår de kontakt med folk i Sverige. Da er det også mindre fare for å bli smittet.

Både Helse-direktoratet og Folkehelse-instituttet er enige. Begge har frarådet å endre på kravet. De mener at folk med feriebolig i Norden bør i karantene når de kommer tilbake til Norge.

Siste utgave

På forsiden nå