Norge

Vurderer å teste folk som ikke føler seg syke

Folk som jobber i helse-institusjoner, kan bli testet for korona selv uten symptomer. Det vurderer Folkehelse-instituttet.

Hvem skal testes for korona-viruset? Folkehelse-instituttet (FHI) har fått en ny oppgave fra regjeringen. De skal vurdere om andre skal testes for korona enn slik det gjøres i dag. FHI vil vurdere å teste folk som ikke har symptomer på smitte med korona, men som jobber på en institusjon i helsevesenet.

Det har kommet smitte inn på institusjoner flere ganger rundt omkring i Norge. Smitten spres selv om ansatte følger rutine for å hindre smitte. Mandag døde for eksempel person nummer seks ved sykehjemmet Villa Skaar Valstad. Det ligger i Eidsvoll i Viken.

Frøydis Høyem er statssekretær i i Helse- og omsorgsdepartementet. Hun bekrefter at FHI vurderer å teste folk som ikke føler seg syke. Det skriver Bergens Tidende.

Helse-direktoratet har også fått en annen oppgave. De skal sjekke om det bør komme krav om å bli testet med hurtig-test før besøk. Eller andre anbefalinger. Det sier Høyem.

Line Vold i FHI sier at de kommer med råd om mye testing der det er utbrudd av smitte eller mye smittepress. Da bør alle som jobber på sykehjem og alle beboere testes jevnlig.

Men FHI sier at det er en ekstra belastning for folk å bli testet hele tiden.

Siste utgave

På forsiden nå