Norge

På dette sykehjemmet har ni beboere dødd med korona

Nok en person på et sykehjem i Eidsvoll er død med korona. På to uker er ni beboere på Villa Skaar Valstad døde. Hvorfor ble det slik?

Villa Skaar Valstad  er et sykehjem i Eidsvoll. Det har vært flere dødsfall der de siste to ukene. Nå er ni beboere døde med korona. Den siste er en kvinne i 90-årene. Det skriver sykehjemmet på sin nettside.

– Alle som bor på sykehjemmet er nå smittet av korona, sier Carl Magnus Jensen til kanalen NRK. Han er kommuneoverlege. Nesten 100 tilfeller av smitte kan komme fra sykehjemmet. Det var 23 som bodde der da smitten begynte å spre seg.

En vikar skal også ha varslet Helsetilsynet. Det skjedde etter den første dagen på jobb, skriver avisa VG. Det skal ha handlet om smittevern. Vikaren mente det var for dårlig.

Folk som var smittet skal ha gått rundt som de ville. De brukte de samme badene som folk som var friske. Vikaren mente at ingen som jobbet der hadde oversikt over hvor det var smittede og friske.

Vikaren mener at det ble gjort en for dårlig jobb med reglene for å hindre smitte. Ingen skal ha tatt ansvar da det ble sagt fra om at ting måtte bli bedre. Vikaren valgte da å si nei til å jobbe mer på sykehjemmet.

Richard Skaar Thorsrud er administrerende direktør i Villa Skaar. Han sier de tar opplysningene på stort alvor. De vil undersøke det som har skjedd i perioden vikaren jobbet der.

Statens helsetilsyn sier de har fått et varsel fra en vikar. De vil jobbe for å finne ut mer om det som har skjedd.

Siste utgave

På forsiden nå