Norge

Enda flere reisende må i karantene på hotell

Reglene for karantene når folk kommer til Norge blir strengere. Fra søndag blir det krav om karantene på hotell for enda flere.

Det har vært krav om at alle som kom fra fem land i Asia måtte på karantene-hotell. Det var slutt på å gjøre forskjell på nødvendig og unødvendig reise. Nå blir det regelen for de aller fleste land. Det er bare land i EØS- eller Schengen-området som får unntak. Kommer du fra et annet land, så må du i karantene på hotell.

Monica Mæland er justisminister. Hun sier at de må ha mer strenge regler siden det er en alvorlig situasjon i mye av verden. Selv om det er mindre smitte i Norge og mange land i Europa.

Flere grupper har fått unntak fra kravet om test for korona på grensa. Diplomater og delegasjoner som er invitert til Norge er en slik gruppe. De kan få unntak. Men da må de ha vært i et land i EØS eller Schengen-området de siste ti dagene før de kom til Norge. Har de vært i andre land enn det, så må de ta en test.

– Det er viktig at kommunene rundt Gardermoen hjelper hverandre. De må sikre at det er kapasitet til at folk kan være i karantene på hotell, sier Mæland.

De nye reglene gjelder fra søndag 9. mai 2021 klokka 12.

Siste utgave

På forsiden nå