Norge

Politiet får bære våpen for å gjøre markeringen trygg

Mellom 19. og 23. juli skal politiet få lov til å gå med våpen. Dette blir gjort for at markeringene for terroren på 22. juli skal gå trygt for seg.

I år så er det ti år siden terroren rammet oss den 22. juli. Som alle andre år skal det markeres. Men det blir en ekstra markering i år. Derfor har politiet bestemt at det skal være nasjonal bevæpning mellom 19. og 23. juli.

Det betyr at alle politi kan bære våpen disse dagene.

– Markeringene vil foregå spredt over hele landet. Og vi har bestemt å sikre alle markeringene. Det sier Jørn Schjelderup. Han jobber for Politi-direktoratet.

Det er ingen konkret trussel om terror som gjør at politiet kan bære våpen disse dagene. Politi-direktoratet ønsker at alle markeringene for 22. juli skal gå trygt for seg.

– I år er det ti år siden terroren rammet oss 22. juli. Regjeringen har jobbet mye med beredskap gjennom disse årene. Og vi har fulgt opp all anbefalinger som kom fra 22. juli-kommisjonen. Det sier Monica Mæland. Hun er justis og beredskaps-minister.

Kommisjonen som ble satt sammen etter 22. juli mente at gjerningspersonen kunne blitt stoppet tidligere.

– Selv om vi har fult opp kommisjonens anbefalinger, kan arbeidet med å håndtere terror aldri slutte. Vi må fortsette å vurdere nye behov og nye tiltak for å følge utviklingen. Regjeringen har utviklet en ny nasjonal kontraterror-strategi, sier Mæland.
Siste utgave

På forsiden nå