Norge
LO-leder Peggy Hessen Følsvik og Ap-leder Jonas Gahr Støre ønsker en ny og forbedret AFP-ordning. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tre ledere i LO krever at Støre endrer loven

Ledere i fagbevegelsen krever at Jonas Gahr Støre gjør det han kan for å endre loven om arbeidsmiljø. De mener det må til for å hindre misbruk.

– Det er et stort problem i flere bransjer at det blir mer uklart hva som er en arbeidstaker. Det er ikke greit at folk som er det, mister rettigheter fordi de blir omtalt som noe annet. Enten det er frilansere eller selvstendig næringsdrivende. Det sier Peggy Hessen Følsvik til avisa VG. Hun er leder for fagorganisasjonen LO.

I sommer var det en rettssak som handlet om dette. Den var mot omsorgs-selskapet Stendi. 22 ansatte krevde å få status som arbeidstakere. De hadde status som konsulenter eller selvstendig næringsdrivende. Stendi tapte i retten. Fra mandag måtte Stendi gjøre som de ansatte har krevd.

Også to andre i LO krever at loven må endres. Det er Jørn Eguum og Mette Nord. Eggum er leder i Fellesforbundet. Nord er leder for Fagforbundet. Sammen med Følsvik krever de at Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet (Ap) endrer loven.

Støre sier det er behov for å se på om loven må endres.

– Denne dommen mot Stendi har vist at selv om loven er ment å støtte arbeidstakere, så er den for utydelig. Ap har lenge sagt at vi vil jobbe for mer orden i arbeidslivet. Vi vil gi folk en sterkere rett til en trygg jobb og en lønn de kan leve av, sier han.

Stendi har anket dommen fra lagmannsretten. De ønsker ikke å betale erstatning for feriepenger de er dømt til å betale.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå