Norge

På denne restauranten kan blinde lese menyen i punktskrift

Restauranten Egon kommer med egne menyer i punktskrift. Blindeforbundet håper flere restauranter gjør det samme.

Norge — Tirsdag er det FNs dag for punktskrift. Da kom restuarantene Egon med egne menyer for blinde. De er skrevet med punktskrift.

Mange blinde og svaksynte kvier seg for å gå på restaurant. Årsaken er at de ikke kan lese menyen selv. Det sier Norges Blindeforbunds ungdom (NBfU).

– Skal vi få et likestilt samfunn, må mer informasjon være tilgjengelig i punktskrift, sier Silje Solvang i en pressemelding. Hun er leder i NBfU.

Hun mener at restauranter er viktige sosiale møteplasser.

– Du føler deg inkludert og likestilt når du kan lese menyen uten hjelp fra andre, sier Solvang.

Blindeforbundet og ungdomsorganisasjonen deres jobber for at menyer skal være på punktskrift på alle serveringssteder. De snakket med Egon-kjeden. Restaurantene har fra før menyer på sju forskjellige språk.

– Vi har en stund snakket om at det hadde vært gøy å få menyen i punktskrift. Nå har vi det. Det er flott at NBfU tok initiativ for å tilgjengeliggjøre menyen i alle restaurantene våre, sier Ståle Nøst. Han er leder for markedsavdelingen i Egon Restauranter.

NBfU har fått 300.000 kroner til et prosjekt. Restauranter og kafeer kan snakke med organisasjonen. Slik kan de få menyen sin i punktskrift helt gratis.

Siste utgave

På forsiden nå