Norge

Må i karantene når de kommer til Norge

Kommer du fra Romania til Norge? Da må du i karantene.

Korona-situasjonen gir fortsatt strenge regler for innreise til Norge. Regjeringen kommer med en ny regel. Folk som reiser til Norge fra Romania, må i karantene. Endringen skjer fra midnatt natt til mandag 17. januar. Det varsler Helse- og omsorgsdepartementet.

Reglene om karantene justeres etter hvordan smittetallene er i landet. Du finner hele oversikten på regjeringens nettsider. Er du norsk og kommer fra utlandet, må du også registrere deg. Dette kartet viser land som gir karantene.

Innreise-karantene gjelder kun for reisende som ikke har gyldig korona-sertifikat. Eller som kan vise at de har hatt korona de siste seks månedene med korona-sertifikatet.

Barn og unge under 18 år er unntatt innreisekarantene. Det gjelder uansett hvor de kommer fra. En karantene ved innreise kan gjøres kortere. Da må folk teste negativt med en PCR-test tatt tidligst tre døgn etter ankomst.

Tallgrunnlaget for ukene 52 og 1 viser en fortsatt stigning i smittetrykket over hele Europa, og

Korona-smitten stiger fortsatt i hele Europa. I uke 3 er ingen land i Europa grønne eller oransje. Polen justeres fra mørkerødt til rødt.Siste utgave

På forsiden nå