Norge

Tre av ti er fortsatt på hjemmekontor

Samfunnet har åpnet opp igjen. Likevel jobber fortsatt mange hjemmefra. Og seks av ti har ikke klemt noen utenom dem de bor med den siste uka.

30 prosent av arbeidstakerne svarte at de først og fremst hadde hjemmekontor forrige uke. Det er like mange som uka før. Det kommer fram i en ny undersøkelse fra Norsk koronamonitor fra Opinion.

– Gjenåpningen har så langt ikke medført en folkevandring tilbake til kontorene. Og hjemmekontor er nok uansett kommet for å bli for mange, sier Nora Clausen. Hun er seniorrådgiver i Opinion.

21 prosent sier at de nesten helt har sluttet å gå ut av huset. Det er 2 prosentpoeng flere enn uka før.

39 prosent sier de eller noen de bor med, har blitt hjemme som følge av korona-sykdom den siste måneden. Det er ny rekord. 35 prosent sier noen de bor med er forkjølet eller mistenker at de er smittet med korona. Også det er ny rekord.

Vi klemmer litt mer enn før. 40 prosent sier de har klemt noen de ikke bor sammen med den siste uken. Uka før svarte 35 prosent det samme. Men betyr samtidig at seks av ti nordmenn ikke har klemt noen de ikke bor med, nylig. Og omtrent like mange sier at de savner med kontakt med andre mennesker.

Opinion har spurt 91.000 personer i sin undersøkelse.


Siste utgave

På forsiden nå