Norge

Lokalt politi fikk fem ganger flere tips om overgrep på nett i 2021

Kripos sender flere tips om overgrep på nett til lokalt politi. Mens de sendte videre 500 tips i 2020, var tallet 2.500 i 2021, melder avisa VG.

Helge Haugland er sjef for avdelingen i Kripos som jobber med overgrep på nett. Han sier til VG at de har fått ganske jevn mengde tips de siste årene. Men Kripos klarer å få gjort noe med flere av dem enn før. Det gjør at flere tips blir sendt videre til politidistriktene.

– Det har vært jevnt de siste tre årene. Men fra 2020 til 2021 så vi at det ble flere. Fra 500 i 2020 til 2.500 i 2021, sier Haugland.

Politiet er usikre på om hvor mange barn i Norge som blir utsatt for seksuelle overgrep på nett. Det er samme paragrafer som blir brukt, enten det skjer fysisk eller på nett. Det gjør at det er vanskelig å si klart hvor mange det gjelder.

– Vi vet at det er mange. Vi har mye tall. Det er både antall tips og antall personer som har eller sprer overgrepsmateriale. Men også antall personer som vi mener betaler for direkteoverførte bestillingsovergrep fra sårbare land, sier Haugland.

Siste utgave

På forsiden nå