Norge

Her betaler de mest bompenger

En bilist i Oslo betaler dobbelt så mye bompenger som en i Asker. Folk fra Oslo Øst betaler aller mest.

Norge — Oslo betaler mest i bompenger. Men hvilken bydel betaler mest?

Minerva har sjekket betalingen av bompenger i hovedstaden. Så har de sammenlignet tallene med betalingen i nabokommunene i vest. Pengene fra bompengene fordeles på en spesiell måte. 60 prosent er til prosjekter i Oslo. 40 prosent får Akershus.

En ny T-bane blir bygget til Fornebu i vest. Penger fra bompengene skal betale for mye av byggingen.

– Oslo skiller seg markant ut fra kommunene rundt, sier Svein Skovly til Minerva. Han er kommersiell direktør i Fremtind Service.

Han forteller at bilister i Oslo i gjennomsnitt betaler 45 prosent mer i bompenger enn en bilist fra Bærum. Og mer enn dobbelt så mye som Asker-bilistene.

Rundt 80 prosent av inntektene fra bomringen betales med løsningen autopass. Den er det Fremtind som driver. Det er tall fra denne tjenesten Minerva har fått tilgang til.

De viser at folk fra Lørenskog og Nittedal er de som betaler nærmest Oslo i bompenger.

I Oslo er det to bydeler i øst der folk betaler mest. Det er bilister i bydel Alna og bilister i bydel Bjerke. I måneden betaler de i gjennomsnitt 635 kroner og 634 kroner. Ullern og Vestre Aker betaler minst. Der er tallene er 505 kroner og 522 kroner.

En bilist i bydel Alna betaler i løpet av et år i snitt 2.800 kroner mer enn en bilist i Bærum. I bilist fra Bærum betaler i gjennomsnitt 398 kroner i måneden. Bilister fra Nesodden betaler 300 kroner. I Asker er gjennomsnittet 284 kroner.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå