Norge

Politiet vil ikke svare på om de så mulig trussel fra Bhatti

14. juni postet Arfan Bhatti et innlegg på Facebook. Det kan bli tolket som oppfordring til å drepe homofile. Politiet vil ikke svare på om de så posten før angrepet i Oslo.

Arfan Bhatti er en kjent norsk islamist. Han postet et innlegg på Facebook like før feiringen av pride startet i Oslo. Det var også uken før Zaniar Matapour skjøt mot utestedene Per på hjørnet og London pub. To personer ble drept i angrepet.

Ifølge avisa VG har de flere ganger spurt om Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) eller politiet i Oslo hadde sett innlegget til Bhatti før angrepet. VG skriver at ingen har ønsket å svare på dette.

Sigrun Farstad sier det er taktiske årsaker til at de sier nei til det. Hun jobber for kommunikasjons-avdelingen i Oslo-politiet. De vil heller ikke si noe om enkeltpersoner eller vurderinger som er gjort. Bare det de har sagt til nå.

Dagen etter angrepet i Oslo ble det kjent at Matapour har hatt kontakt med Bhatti. I april i år ble de stoppet av politiet da de satt i samme bil. Etter dette ble Matapour kalt inn til en bekymringssamtale hos PST.

Siste utgave

På forsiden nå