Norge

Hyttefolk bruker mye mindre strøm

Vi bruker mye mindre strøm på hytta nå enn i fjor. Årsaken er at folk ikke får strømstøtte for hytter, mener NVE.

Norge — Hyttefolket bruker mye mindre strøm i år. Vi har brukt 19,7 prosent mindre strøm fra januar til og med oktober i år. Forbruket er sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser tall som kanalen P4 har fått fra NVE. NVE er Norges vassdrags- og energidirektorat.

NVE kaller det en ganske stor endring. Maren Esmark er seksjonssjef i NVE. Hun tror årsaken er at det ikke er strømstøtte for hytter.

– Vi tror nedgangen er en kombinasjon. Folk bruker mindre strøm i fritidsboligene. De senker kanskje temperaturen inne. Og skrur av alt lyset når de ikke er der. Og at noen hytter brukes noe mindre, sier hun.

Det er særlig i høst at vi har brukt mindre strøm på hytta.

Folk sparer strøm både hjemme og i fritidsboligene, ifølge Esmark.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå