Norge

Hvordan gikk egentlig Black Week?

Mange benyttet Black Week til å handle julegaver. Hvordan gikk handelen sammenlignet med i fjor?

Årets julegavehandel er fullt i gang. Forrige uke var det en stor handledag på Black Friday. Mange butikker kjørte Black Week hele uka. Det var også Cyber Monday på mandag. Mange butikker kom med rabatter.

Det var lavere forventninger til salget i år enn i fjor. Det er på grunn av inflasjon og dårlige økonomi, skriver AffiliJet i en pressemelding. AffiliJet jobber med å sammenligne priser på tjenester.

Tøffere økonomi gjør at flere har holdt tilbake på pengene. Men flere har også kjøpt julegaver på tilbud for å spare penger. Flere folk har sammenlignet priser nå enn tidligere. Både Prisjakt og Prisguiden melder om en økning i antall brukere.

Det har gått bedre for noen betalings-selskaper i år enn det gjorde i fjor. Det har gått bra for Klarna. De økte netthandelen fra i fjor. Under hele Black Week har netthandelen økt med 20 prosent fra i fjor. Det gjelder de butikkene som bruker Klarnas betalings-løsninger. Klarnas tall er basert på mer enn 13.000 norske nettbutikker.

Vipps melder også om rekord for netthandelen. Nordmenn vipset nesten dobbelt så mye på nettet som i fjor under Black Week.

Flere har også handlet i fysiske butikker. Det viser Nets sine kort-transaksjoner. BankAxept melder også at handelen i butikk holdt seg på et høyt nivå i år. Men det ble ingen rekord for omsetning i butikkene i år. Flere kjøpte billigere varer. Og mange velger fortsatt å handle på nett.

BankAxept viser en svak nedgang sammenlignet fra fjoråret. Vi handlet varer for 2,4 milliarder i fysiske butikker på Black Friday i år med BankAxept. Det er en liten nedgang fra 2021. Tallene fra BankAxept dekker ikke netthandel.Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå