Norge

En stor flokk ble observert i Polen

Bison har vært utrydningstruet. Nå har en flokk på 170 bison funnet sammen.

En flokk med rundt 170 bison ble observert øst i Polen. Det er den største flokken de har sett, sier forskere. Det skriver avisa Notes From Poland.

Det finnes to typer bison. Amerikansk bison og europeisk bison. Den europeiske blir også kalt visent. Bison er en type oksedyr.

Flokken ble observert i slutten av desember. Forskere så flokken med droner. De er fra det polske vitenskaps-akademiet (IBS PAN)

– Vi ble overrasket over å se et så stort antall bisoner på ett sted, sa Rafał Kowalczyk til den polske kanalen TVP. Han leder bisonforskning ved IBS PAN.

Flokken skal ha kommet sammen av flere mindre grupper bison. Det kommer nok av den plutselige vinteren. Det har vært kraftig snøfall og kaldt ute. Bisoner går sammen i større flokker for å øke sjansene deres for å overleve.

Bison har vært utrydningstruet lenge. I høst ble det født en bison-kalv i Storbritannia. Det var første gang på tusenvis av år. Det skriver kanalen TV 2.

Stammer av urfolk har jobbet for å bevare bisonen i USA også. 82 stammer av urfolk jobber med bison i USA. De har klart å samle mer enn 20.000 bison i 65 flokker.

Bison er bare ett av flere pattedyr som er på vei tilbake i Europa, skriver nettstedet The Street. Det samme gjelder gråsel, bever og pyreneer-steinbukk.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå