Norge

37.000 saker i kø om sykepenger hos Nav

Du må være tålmodig om saken din om sykepenger må behandles manuelt hos Nav. 37.000 saker er i kø. Noen har ventet i flere år.

Norge — Blir du syk og søker om sykepenger hos etaten Nav? De må vurderes. Men det kan ta tid. Noen saker mangler noen papirer. Eller det er noe annet som gjør at saken stopper opp, skriver avisa Klassekampen. Da havner saken i en kø for behandling.

Nå er 37.000 saker i kø. En saksbehandler må sjekke disse sakene. Det tar tid. Samtidig vokser køen. På halvannet år har det blitt dobbelt så mange saker i kø.

Etaten vet ikke hvor mange personer som har saker i denne bunken.

Stine Olsen er direktør i Nav arbeid og ytelser. Hun sier at årsaken til at bunken har blitt større, er at Nav har prioritert nye søknader om sykepenger.

«Det kan være flere årsaker til at en oppgave er gammel. Det betyr ikke at den har ligget urørt», skriver Olsen i e-post til avisa.

Nav sier at 95 prosent av sakene i bunken har ligget kortere enn 66 uker. Den eldste saken er fra juli 2019.

Den lange ventetiden har sammenheng med et forsinket IT-system. Prosjekt 3 (P3) ble startet i 2018. Det skulle ha vært ferdig i 2020.

Løsningen for sykepenger er trolig ferdig først i 2027, skriver Klassekampen.

Som følge av dette, må klager på avslag på sykepenger nå vente. Ventetiden er på rundt ett år. Det gjelder omtrent 3.602 personer

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå