Norge

Høyre dobbelt så stort som Arbeiderpartiet

34, 2 prosent sier de vil stemme på Høyre hvis det var valg nå. Arbeiderpartiet får bare halvparten så stor støtte fra velgerne.

Norge — Partiet Høyre er populært. 34,2 prosent av velgerne vil stemme på dem. Bare 16,2 prosent vil stemme på Arbeiderpartiet (Ap). Det sier folk i en ny meningsmåling. De har svart på hvem de vil stemme på om det var valg i dag. Målingen er gjort for Altinget og ABC Nyheter.

Arbeiderpartiet har omtrent lik støtte som ved forrige måling.

Hadde det vært valg i dag, ville Høyre fått flertall på Stortinget sammen med de andre borgerlige partiene.

Jonas Gahr Støre er statsminister og leder Ap.

– Jeg er opptatt av å gjennomføre politikken vår. Det kommer mange målinger i måneden. Vi kan ikke la oss påvirke for mye av det. Jeg mener at det ikke er Høyre-politikk vi trenger, sier Støre.

Partiene til venstre i politikken har mistet mange velgere. Partiet Rødt får 6,1 prosent støtte fra velgerne. Sosialistisk Venstreparti (SV) får litt mindre støtte enn før, og endte på 8,1 prosent. Kun 5,8 prosent sier de vil stemme Senterpartiet. Dermed er partiet i regjering nesten like store som Venstre, som får 5,4 prosent støtte.

Kristelig Folkeparti får 4,0 prosent i målingen.

Fremskrittspartiet er tredje største parti med 12,5 prosent støtte fra velgerne. Miljøpartiet de Grønne får 2,9 prosents støtte, nesten like mye som Industri- og Næringspartiet (INP) (2,8 prosent.)


Siste utgave

På forsiden nå