Norge

Slik blir været i påskehelgen

Været i påsken ser ut til å bli brukbart i store deler av landet, ifølge meteorologene.

Midt-Norge kan se ut til å få det fineste været i påskehelgen. Det opplyser Gunnar Noer. Han jobber som meteorolog hos Meteorologisk institutt.

– Hvis jeg skulle velge nå, hadde jeg reist til Trondheim. De får fine forhold og mye bra vær, sier Noer.

Midt-Norge ser generelt ut til å få mye brukbart vær i påsken, opplyser meteorologen. Men det er ikke bare Midt-Norge som får fint vær inn mot påskehelgen.

– Flere steder i Sørøst-Norge og i Trøndelag får fint vær. Vi snakker sju til ni plussgrader.

I Tromsø ventes det fire til fem plussgrader på torsdag og fredag. Også i den sørlige delen av Finnmark ventes det ganske bra vær i disse dagene. Litt vekslende, men samtidig lite eller ingen nedbør, sier Noer.

Været for selve påskehelgen ser også positivt ut. Enkelte områder i Sør-Norge og Vest-Finnmark vil oppleve litt nedbør. Men bortsett fra det vil det bli mye bra vær.

– Særlig fra Trøndelag og nordover. Vestlandet kan også se ut til å få fint vær. Generelt ser værbildet ganske brukbart ut.

Det kan bli perioder med sol. Men Noer sier at det kan bli litt skyer inn mot helgen østafjells. Men generelt tror han det blir en brukbar påske.

Påskeuka starter imidlertid noe mer grått, forklarer Noer.

– Slik situasjonen er i øyeblikket, er det fint vær på Østlandet. Mens det stort sett er skyer på Vestlandet og i Trøndelag. I Nordland, Troms og Finnmark er det også skyer og nedbør flere steder, sier han.

Fra tirsdag klarner det opp. Da blir sol de fleste steder, skriver meteorologene på Twitter.

– Minusgradene finner du i fjellet. Er du i Nord-Norge må du nok vente litt på solen, skriver de.

Siste utgave

På forsiden nå