Nordmenn liker best pølser og burger på grillen. Og det er søringene som griller mest, skriver MatPrat i en pressemelding. MatPrat jobber med kommunikasjon for Opplysnings-kontoret for egg og kjøtt.
YouGov har gjennomført undersøkelsen på vegne av MatPrat. Den viser hva nordmenn liker best å grille.
Folk flest pleier å grille burgere, grillpølser og grønnsaker. Men biff er også populært. Det viser svaret på spørsmålet om hva folk liker best å grille.
– Det mest vanlige er å grille en til to ganger i uka eller oftere. Det folk liker best å grille er burger, grillpølser og biff av storfe, sier Gunnar Thoen. Han er analyse-ansvarlig i MatPrat.
---
De fem på topp som folk pleier å grille er:
Grillpølser (62 prosent)
Burger (60 prosent)
Grønnsaker (41 prosent)
Kyllingfilet (37 prosent)
Svine-koteletter eller sommer-koteletter (37 prosent)
---
I undersøkelsen kommer det fram noen forskjeller mellom kvinner og menn.
– Kvinner liker i større grad enn menn å grille grønnsaker. Det samme gjelder kyllingfilet og vegetar-produkter, sier Thoen.
Menn pleier å oftere å grille burger, biffer og fileter.
Agder og Sør-Østlandet er de som bruker grillen oftest. Mens de griller minst i Trøndelag og Nord-Norge.
– Vær og vind har nok mye å si for dette.
De mellom 18 år og 29 år griller mest. De over 60 år griller minst. Det kan handle om at det er sosialt, sier Thoen.
I Oslo griller flere andre steder enn hjemme, sammenlignet med resten av landet.
– Flere som bor i Oslo har ikke mulighet til å grille hjemme. Mange trekker for eksempel flere ut i parker for å grille.