Norge

Hva legger du på grillen?

Mange nordmenn finner fram grillen når temperaturen blir høyere. Men hva liker folk best å legge på grillen?

Nordmenn liker best pølser og burger på grillen. Og det er søringene som griller mest, skriver MatPrat i en pressemelding. MatPrat jobber med kommunikasjon for Opplysnings-kontoret for egg og kjøtt.

YouGov har gjennomført undersøkelsen på vegne av MatPrat. Den viser hva nordmenn liker best å grille.

Folk flest pleier å grille burgere, grillpølser og grønnsaker. Men biff er også populært. Det viser svaret på spørsmålet om hva folk liker best å grille.

– Det mest vanlige er å grille en til to ganger i uka eller oftere. Det folk liker best å grille er burger, grillpølser og biff av storfe, sier Gunnar Thoen. Han er analyse-ansvarlig i MatPrat.

---

De fem på topp som folk pleier å grille er:

Grillpølser (62 prosent)

Burger (60 prosent)

Grønnsaker (41 prosent)

Kyllingfilet (37 prosent)

Svine-koteletter eller sommer-koteletter (37 prosent)

---

I undersøkelsen kommer det fram noen forskjeller mellom kvinner og menn.

– Kvinner liker i større grad enn menn å grille grønnsaker. Det samme gjelder kyllingfilet og vegetar-produkter, sier Thoen.

Menn pleier å oftere å grille burger, biffer og fileter.

Agder og Sør-Østlandet er de som bruker grillen oftest. Mens de griller minst i Trøndelag og Nord-Norge.

– Vær og vind har nok mye å si for dette.

De mellom 18 år og 29 år griller mest. De over 60 år griller minst. Det kan handle om at det er sosialt, sier Thoen.

I Oslo griller flere andre steder enn hjemme, sammenlignet med resten av landet.

– Flere som bor i Oslo har ikke mulighet til å grille hjemme. Mange trekker for eksempel flere ut i parker for å grille.




Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå