Norge

Krigsskip skal trene langs kysten av Norge

Krigsskip fra flere land skal øve langs kysten av Norge.

– Aktiviteten sender et viktig signal om vårt nære forhold til våre allierte. Det sier Trond Grimmingsrud i en pressemelding. Han er sjef for den norske Marinen.

Krigsskip fra flere land skal øve. Blant annet fra Storbrittania, Norge og Nederland. Samt Tyskland, Belgia og Frankrike. Fly fra Storbrittania, USA, Norge, Finland og Sverige skal også øve.

Det er planlagt flere øvelser langs kysten av Norge. Blant annet med Sjøforsvaret og Luftforsvaret.

– Med krig i Europa, er samholdet i Nato viktigere enn noen gang. Det er for å ivareta vår felles sikkerhet. Dette er et praktisk eksempel på nettopp det, sier Grimmingsrud.

Slike øvelser bygger sikkerhet for Norge, sier Grimmingsrud.

– Gjennom å operere sammen, blir vi samkjørte på prosedyrer. Vi lærer oss bedre hvordan vi kan utnytte hverandres sensorer og våpen. Det er viktige faktorer i en krise eller konflikt.

Skipet HMS Queen Elizabeth skal lede skipene i øvelsen. Skipet ble døpt i 2014. Det var ute på sitt første oppdrag i 2021. Skipet besøkte Norge for første gang i november i fjor. Da seilte det inn i Oslofjorden. Det lå til kai ved Søndre Akershuskai et par dager. Det er ifølge Teknisk Ukeblad.

---

Kort om saken

  • Krigsskip fra flere land skal øve i Norge.
  • Øvelsen skal gjøre forsvar fra ulike land bedre til å samarbeide.
  • Skipene i øvelsen ledes av det britiske skipet HMS Queen Elizabeth.

---

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå