Norge

Kalt inn på teppet

Hva er kalt inn på teppet?

---

Kalt inn på teppet

  • Robert Kvile ble kalt inn på teppet i Russland. Kvile er Norges ambassadør til Russland. Årsaken var krangel om en krans i Finnmark, skriver NTB.
  • «Kalt inn på teppet» er et uttykk. Det består av flere ord. «Kalt» er en form av «å kalle», som betyr å gi noen beskjed om å komme til et sted. «Inn» er det motsatte av «ut». «På» er en preposisjon. Et «teppe» er et mykt underlag på gulvet.
  • Kalt inn på teppet betyr bare at et diplomat bes om å møte hos myndighetene. Land kan av og til krangle. Og diplomatene skal svare på vegne av sitt land.
  • Nikolaj Konygin er russisk general-konsul. Han la en russisk krans over kransen til Sør-Veranger kommune. Det skjedde under en markering ved Frigjørings-monumentet (bildet). Ordføreren skal ha reagert, ifølge kanalen NRK. Den russiske kransen ble flyttet.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå