Norge

Johny Vassbakk frifunnet for drapet på Birgitte Tengs

Johny Vassbakk er uskyldig i drapet på Birgitte Tengs. Det sier Gulating lagmannsrett tirsdag.

Birgitte Tengs ble voldtatt og drept på Karmøy i Rogaland. Dette skjedde i 1995. Tengs ble bare 17 år gammel. Johnny Vassbakk ble dømt før drapet. Dommen ble anket. Tirsdag ble han frifunnet i Gulating lagmannsrett.

Det ble funnet DNA fra Vassbakk på strømpebuksa til Tengs. Etter det har politiet forkastet annen informasjon i saken. Det mener domstolen.

Fetteren til Tengs ble først dømt for drapet. Så ble han frikjent da han anket saken. Men han ble dømt til å betale erstatning til foreldrene. Han tok saken til den europeiske menneskerettighets-domstolen. De dømte den norske stat til å betale erstatning til fetteren.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå