Norge

16-åringene fikk ikke nok hjelp

Tvillingene Mina og Mille på 16 år døde for ett år siden. En ny rapport viser at de ikke fikk nok hjelp.

Tvillingene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen døde i Spydeberg. Det skjedde natt til 8. januar i fjor. De ble 16 år. De døde av overdose.

De ble passet på av barnevernet. En egen gruppe har sett på om tvillingene fikk nok og riktig hjelp. De skal ha fått hjelp av Helse sør-øst, Indre Østfold og Fossumkollektivet. Onsdag kom rapporten som sier noe om de fikk nok hjelp eller ikke.

– Vi har kommet frem til at Mina og Mille ikke fikk den hjelpen de skulle hatt. Det sier statsforvalter Liv Signe Navarsete på en presse-konferanse. Det er Navarsete som legger fram rapporten.

Den sier at Mina og Mille ikke fikk god nok hjelp. Indre Østfold kommune gjorde ikke nok. Sykehuset Østfold gjorde også feil. Det var også dårlig samarbeid mellom de som hjalp og dårlig oppfølging.

Statsforvalteren mener dette er feilene:

  • Indre Østfold kommune ga ikke Mina og Mille gode nok helsetjenester.
  • Sykehuset Østfold fulgte ikke reglene godt nok. Det tok for lang tid før de så på jentenes situasjon. Hjelpa de fikk var heller ikke tilpasset Mina og Mille.

Moren til tvillingene tror de kunne ha overlevd med bedre hjelp. Hun ønsket blant annet at de skulle få hjelp fra psykiatrien og ikke barnevernet.

Sykehuset Østfold sier beklager for at de ikke hjalp til godt nok.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå