Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Delt om flere flyktninger

Nesten fem av ti nordmenn ønsker at Norge skal ta imot 10.000 flyktninger fra Syria. Nesten like mange sier nei.

Hundretusener av flyktninger strømmer fra Syria til naboland og til Europa. Politikere utenfor den norske regjeringen vil ha 10.000 flere flyktninger fra Syria til Norge. Det vil også nesten halvparten av befolkningen, 47 prosent. Det viser en undersøkelse som avisa Dagbladet har fått gjort. 44 prosent av oss sier nei, ifølge undersøkelsen.

Det er Arbeiderpartiet som har foreslått at Norge skal ta imot 10.000 flyktninger fra Syria de neste to årene.

– Dette spørsmålet splitter folket i to. Det understreker hvor viktig det er at vi får en bred enighet om denne saken i Stortinget, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

I mai sa over halvparten at de ville ta imot så mange Syria-flyktninger. Det viste en undersøkelse gjort for kanalen NRK. Da svarte 38 prosent nei og 10 prosent vet ikke.

Alle partiene i opposisjon sa ja til 10.000 flyktninger fra Syria på sine landsmøter. Men Stortinget må bli enige med regjeringen. De møtes til nye diskusjoner om flyktningene fredag, skriver nyhetsbyrået NTB.

Samtidig blir situasjonen i Syria stadig verre. Folk fra terrorist-gruppa Den islamske staten (IS) har nå kontroll over mer enn halvparten av landets areal. 

  LES MER HER: – IS har kontroll over mer enn halve Syria

Torsdag tok IS nok en by. Millioner av mennesker er på flukt fra landet.

LES OGSÅ: Dropper trolig krav om 10.000 syrere