Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Har samlet inn over 11 millioner kroner

Mange gir penger til protest-aksjonen mot Sylvi Listhaug. Det er samlet inn over 11 millioner kroner til Leger Uten Grenser.

Sylvi Listhaug gjorde mange sinte med et innlegg på Facebook. Andre ville vise sin støtte til justisministeren. De sendte henne blomster.

Det skapte en motaksjon på sosiale medier. Folk ble oppfordret til å gi penger til organisasjonen Leger uten grenser. De gir medisinsk hjelp til folk i flere land. Så langt er det kommet inn 11,67 millioner kroner. Over 55.000 mennesker har gitt penger.

Sjur K. Almskår og Camilla Ahamath startet aksjonen. De kaller den #mittfolk. De ba folk gi penger i stedet for blomster til Bjørnar Moxnes. Han leder partiet Rødt.

– Vi vil heller samle inn penger til noe Mox har troen på, som ikke visner, skrev de.

Rødt har fremmet mistillits-forslag mot Listhaug. Tirsdag skal saken stemmes over i Stortinget. Kristelig Folkeparti kan avgjøre saken. Dersom mange nok stemmer for, må Listhaug slutte. Da vil trolig hele regjeringen ønske å slutte.

Pengene samles inn via Facebook-gruppa «Soldiers of Are og Odin». Gruppa tok navnet sitt fra radioprogrammet «Are og Odin». Den handler om å jobbe mot rasisme og å si ja til mangfold. Gruppa fikk mer enn 5.000 nye medlemmer i løpet av helga.

– Folk støtter samhold og solidaritet. Folk setter pris på at en politiker har satt ned foten for Listhaug, sier Moxnes til Dagsavisen.

Leger Uten Grenser er glade for pengene. Men organisasjonen understreker at de ikke driver med politikk.

– Vi er ikke interessert i å bli dratt inn i en partipolitisk debatt, sier leder Karine Nordstrand til nyhetsbyrået NTB.

Enda en aksjon ble startet søndag kveld. Den er til støtte for Listhaug. Aksjoen samler inn penger til Plan International Norge. De jobber for barn i utviklingsland. Tanken er å samle inn penger til noe Fremskrittspartiet tror på: å hjelpe folk der de er.