Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Henla saken mot Solum Larsen

Venstre-politiker Helge Solum Larsen var anmeldt for voldtekt. Nå har politiet henlagt saken mot ham.

En 17-åring anmeldte Venstre-politiker Helge Solum Larsen for voldtekt tidligere i år. Nå har politiet henlagt saken mot ham. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det er veldig overraskende. Det er veldig tungt for klienten min. Hun er helt knust, sier Berit Johannessen. Hun er advokat for 17-åringen.

– Denne jenta har bare fortalt sannheten om hva som skjedde med henne. Nå føler hun seg dårlig behandlet, sier Johannessen til NTB.

Hun sier at jenta føler at ungdommen hennes er ødelagt. Hun vil føle at det er hardt å gå videre med saken, sier Johannesen.

17-åringen kan klage på avgjørelsen innen tre uker.

LES MER HER: Nestleder siktet for voldtekt

Helge Solum Larsen ble anmeldt for voldtekt etter årsmøtet til Rogaland Venstre 5. februar i år. Solum Larsen var da nestleder i Venstre.

Jenta har forklart at han voldtok henne under årsmøtet på Ryfylke fjordhotell i Suldal. Solum Larsen innrømmet at de hadde sex, men nektet for at det var voldtekt.

Han trakk seg fra alle verv i politikken. Fortsatt er han sykmeldt.

LES MER HER: Kvinner sluttet på grunn av Solum Larsen

– Han er glad og lettet over at saken er henlagt. Han håper nå at han snart kan legge alt dette bak seg, sier Inger Marie Sunde til NTB. Hun er forsvarer for Solum Larsen.

Solum Larsen vil ennå ikke snakke offentlig om saken, forteller Sunde. Hun vet heller ikke om han etter hvert vil begynne å jobbe som politiker igjen.

Saken er henlagt på grunn av «bevisets stilling». Det vil si at politiet ikke har sterke nok beviser for at jenta ble voldtatt. Solum Larsen håpet saken skulle bli henlagt som «intet straffbart forhold». Det betyr at politiet er ganske sikre på at voldtekten ikke skjedde.

Også Solum Larsen kan klage på dette innen tre uker. Sunde sier de må tenke på om de skal gjøre det.

– Det er sjelden at en sak blir henlagt som «intet straffbart forhold», sier Sunde.