Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan skje i Norge

– Norge er ikke beskyttet mot faren for terror, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Justisminister Knut Storberget og statsminister Jens Stoltenberg måtte avbryte ferien sin torsdag. De holdt en pressekonferanse i Oslo. Årsaken er at tre personer er blitt arrestert. De er siktet for å planlegge terror-handlinger.

– Denne saken etterforskes. Ingen skyld er avgjort, sa Stoltenberg. Han roste Politiets sikkerhets-tjeneste (PST). Han synes de har gjort en god jobb. Det skriver nyhtsbyrået NTB.

LES MER HER: – Var aldri i fare

– Det er viktig for regjeringen å bekjempe terror. Vi er opptatt av ytringsfrihet, og mener at folk må tåle ulike meninger. Men vi godtar ikke at mennesker vil bruke vold og terror for å nå sine mål. Terror skaper frykt og utrygghet, sa statsministeren.

Både justisministeren og statsministeren var egentlig på ferie. De avbrøt ferien for å vise hvor viktig det er for regjeringen å kjempe mot terrorisme. Det skriver nettavisa Dagbladet.no.

Regjeringen ber folk om å ikke bli redde. De sier at trussel-vurderingen for Norge ikke er endret. Årsaken er at Storberget og Stoltenberg visste om etterforskningen mot de tre terror-siktede allerede i mai. Da trussel-vurderingen ble skrevet, gjaldt den også saken som ble kjent torsdag.

LES MER HER: Har pågrepet tre for terror

– Norge er fortsatt et av de tryggeste landene i verden. Det endrer seg ikke selv om tre personer ble arrestert i dag. Men vi har ingen garanti. Trusselbildet kan endre seg raskt. Derfor er det viktig at vi har et sterkt politi og en sterk sikkerhets-tjeneste, sa Knut Storberget.