Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Moren er siktet for drap på sine to barn

Politiet fant søndag en kvinne kritisk skadet i hjemmet sitt. De to barna hennes var døde. Moren er nå siktet for drap.

Faren til barna var siktet for drap på barna. Han ble løslatt søndag. Nå er moren siktet for drap på barna. Sonika Sharma-Sundheim er politiadvokat i Øst politidistrikt. Hun sier det kan dreie seg om en familie-tragedie.

Les mer: En skadet mor og to døde barn funnet på Lørenskog

Den skadde moren er i 30-årene. Begge barna var under 10 år gamle, sier politiet. De har fortsatt ikke avhørt moren.

Moren er etnisk norsk. Faren har utenlandsk bakgrunn. Han bodde ikke sammen med resten av familien lenger, sier Sharma-Sundheim.

Politiet vil ikke si noe om hva slags tilstand moren er i nå. De vil heller ikke si de har funnet våpen i boligen, eller hvordan de to barna ble drept.

Moren er ikke kjent med at hun er siktet i saken. Men hun har fått oppnevnt forsvarer. Det er advokat Gunhild Lærum. Hun var i møte med politiet mandag.

– Dette er en tragedie. Jeg kan ikke si så mye mer nå enn at dette gjør veldig vondt for veldig mange, sier Lærum til avisa Romerikes Blad.

Henning Bjercke er bistands-advokat for faren til barna.

Mandag ble det flagget på halv stang i kommunen. Det er samlet sammen et kriseteam som skal hjelpe de som trenger det. 

– De jeg har snakket med, er jo veldig rystet. Det verste er at det er barn involvert. Det gjør et sterkt inntrykk. Det er mange tragiske hendelser i løpet av et år, og det er mye som kan skje. Men når det er barn i bildet, er det ille, sier Ragnhild Bergheim til nyhetsbyrået NTB. Hun er ordfører i Lørenskog.