Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politiet jakter på nett-troll

Det er ikke trygt for folk som skriver stygt i kommentarer på nettsamfunn. Politiet har begynt å jakte på disse nett-trollene.

Striden rundt Sylvi Listhaug i Fremskrittspartiet har spredd seg. Hun måtte slutte som justisminister. Nå skjer krigen i kommentarfeltene. Mange har skrevet både gode ord og mye stygt på sosiale medier. Noen har også kommet med grove trusler. Politikerne Knut Arild Hareide, Jonas Gahr Støre og Sylvi Listhaug er truet.

Det har politiet bestemt seg for å gjøre noe med. Politiet finner dem som skriver truslene og drar hjem til dem. Det sier Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til avisa Dagbladet. Han er seniorrådgiver.

Ifølge avisa har politiet i Nordland dratt hjem til folk.

– Vi har oppsøkt personer som har lagt ut trusler, grov sjikane og hatefulle ytringer på sosiale medier. Det er opprettet saker mot personer, sier Bernsen.

Justisminister Listhaug sluttet tirsdag. Det skjedde etter et innlegg på sosiale medier. Det er debatten rundt dette som har fått PST og politiet til å reagere. Alle de tre politikerne har fått politibeskyttelse etter drapstrusler.

– Personer med myndighet utsettes for grov sjikane, hatefulle og truende ytringer. Det har vi sett i lengre tid. Den siste uka har det blitt mye mer av trusler og hatefulle ytringer, sier Bernsen.