Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Savner sunn og variert mat

Vi vil ha mer sunn mat i butikkene. Og vi synes at mat er blitt for dyrt. Det viser en ny undersøkelse.

Bare halvparten av oss er fornøyde med varene vi finner i matbutikkene. Vi synes det er for lite å velge i. Bare 36 prosent av oss mener at prisen på matvarer er OK.

Det viser en undersøkelse selskapet AC Nielsen har gjort for HSH (Hovedorganisasjonen for handelsnæringen i Norge). Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Randi Flesland tror ikke at undersøkelsen viser hvor misfornøyde norske kunder egentlig er med matvare-butikkene. Årsaken er at målingen bare viser hvilke meninger de spurte hadde akkurat da de deltok i undersøkelsen. Flesland er direktør i Forbrukerrådet. Hun mener at andre undersøkelser viser at Norge er dårlige på å tilby kundene gode, sunne og billige matvarer.

– Norge har det dårligste utvalget. De høyeste prisene. Og noen få selskaper har veldig mye makt i denne bransjen, sier Flesland.

Selskapet Norges-gruppen eier blant annet butikkene Meny og Kiwi. Norges-gruppen eier 40 prosent av matbutikkene i Norge. Også Coop har mange butikker. De eier rundt 24 prosent av butikkene som nordmenn handler mat i.

Norge er det landet i Europa med flest matbutikker per innbygger. Det vises også i undersøkelsen. De fleste svarer at de er svært fornøyde med antallet matbutikker og hvor butikkene ligger.

Det er rundt 4.000 butikker som selger dagligvarer i Norge. Det skriver avisa Aftenposten.

Emneord

norge