Tirsdag holdt finansminister Jan Tore Sanner en tale. Det var under regjeringens perspektiv-konferanse. Da snakket han om arbeidstiden i Norge. Han nevnte at vi er blant landene i OECD-området som har kortest arbeidstid.
– Det betyr at vi har en jobb å gjøre, sa finansministeren.
OECD står for Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling.
Men dette betyr ikke at regjeringen vil foreslå at vi skal jobbe mer. Det sier Sanner til nyhetsbyrået NTB.
– Men dette er en kraftig advarsel til de som ønsker å redusere arbeidstiden. Det er folk som er i jobb, som betaler for velferden vår, sier Sanner.
Han har en klar beskjed. Den er til alle som kjemper for seks timers arbeidsdag:
– Legg det bort. Glem det.
Sosialistisk Venstreparti (SV) vil at arbeidsdagen skal kuttes til seks timer. De vil at folk likevel skal få full lønn. Det bestemte partiet på sitt landsmøte i fjor.
Et utvalg i Arbeiderpartiet har også sagt at de er for sekstimers-dagen. Også arbeidstaker-organisasjonen LO ønsker dette. Også Miljøpartiet De Grønne (MDG) vil gjøre det lettere å velge kortere arbeidstid.
Den nasjonale formuen vil reduseres mye. Like mye som hele oljefondet og alt vi kan tjene på oljen i bakken - til sammen. Det er dersom den normale arbeidstiden kuttes fra 37,5 timer til 34 timer i uka. Det sier finansministeren.
– Det viser hvor viktig arbeidskraften er som verdi, sier Sanner.
Det er viktig å få flere til å jobbe, ifølge Sanner. Det betyr at folk må jobbe lenger når de blir eldre. Og at samfunnet må få flere ungdommer i jobb.
– Én av fire fullfører ikke videregående. En viktig strategi er å hindre dette, sier Sanner.
1986 var sist gang den normale arbeidstiden ble kuttet. Da ble arbeidsuken kuttet fra 40 timer til 37,5 timer.