Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Tajik favoritt til å bli nestleder

Hadia Tajik har mest støtte av kandidatene til å bli nestleder i Arbeiderpartiet. Det skriver Dagsavisen.

Politikeren kan bli nestleder i Arbeiderpartiet (Ap). Hun har så langt størst støtte av de tre kandidatene til å bli nestleder i partiet, skriver Dagsavisen.

Det ser ut til at Tajik kommer til å få 62 stemmer. Jette Christensen får trolig 45 stemmer. Mens Anniken Huitfeldt kan få 26 stemmer.

Dagsavisen har sett på hva hvem fylkeslag har sagt at de vil støtte. I tillegg har de intervjuet kilder som ikke vil ha navnene sine på trykk.

Helga Pedersen slutter som nestleder under landsmøtet april. Hun blir erstattet av to nestledere. Slik kan partiet sikre at Trond Giske får en plass i ledelsen. Uten å bryte med partiets regler om kjønnsfordeling i ledelsen.

– Hadia er kunnskapsrik, har god politisk sans og en tydelig stemme. Vi tror hun vil utfylle Jonas og Trond på en god måte, sier Terje Lien Aasland. Han er leder av Telemark Ap.

Før landsmøtet jobber valgkomiteen med å få alle til å bli enige om en kandidat. Så langt ser det ut til å bli vanskelig. Det er usikkert hvilken kandidat de tre nordligste fylkeslagene vil støtte. Det er også usikkert hvem Sør- og Nord-Trøndelag kommer til å støtte.

LES MER HER: Hadia mest populær