Sport

Tror på 100 meter i rekordfart

Søndag åpner sprinteren Asafa Powell sesongen i Diamond League. Han tror på rekordfart på 100 meter.

Da må Asafa Powell fra Jamaica må løpe under 9,72 sekunder. Det kan bli tøft nok så tidlig i sesongen. Powell sier at det i alle fall ikke er umulig. Han er heller ikke ukjent med lynraske sesong-åpninger.

– Jeg klarte 9,75 sekunder i åpningen i Doha for ett år siden. I år kan det gå enda fortere. Jeg er i hvert fall heltent. Jeg håper og satser på ny personlig rekord i søndagens stevne, sier Asafa Powell. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Han møter ikke så veldig mange av de beste. Men amerikaneren Michael Rodgers stiller. Han har 9,96 sekunder tidligere i år. Det er den nest raskeste tiden i verden til nå. Det er Powells landsmann Steve Mullings som har den raskeste 100 meteren i år. Han løp på 9,90 sekunder. Men han er ikke med i Shanghai.

Det er derimot Jaysuma Saidy Ndure. Nordmannen har 10,06 seksunder som det beste i år. Torsdag vant han tredjeplassen i prøve-verdens-mesterskapet (VM). Det var i Daegu. Tiden ble 10,09 sekunder. Det betyr at 100 meter-formen til den norske rekordholderen er bra. Han skuffet en smule på 200 meteren i Diamond League-åpningen i Doha sist helg. Da klarte han bare 20,55 sekunder.

Asafa Powell sier han sliter med en liten skade på baksiden av det ene låret. Han tror likevel ikke det skal hindre ham fra å løpe fort i Shanghai.

– Treneren min er i alle fall veldig optimistisk. Han er ikke i tvil om at jeg er i stand til å løpe raskere enn det jeg presterte i åpningen i Doha i fjor. Da snakker vi om personlig rekord, sier Powell.

Powell er glad i konkurranser på Bislett stadion i Oslo. I år får han ikke til å delta. Isteden skal Usain Bolt løpe for Jamaica. Årsaken er at 100 meter ikke står på programmet i år. Bolt løper 200 meter i Oslo. En av de hardeste konkurrentene blir Jaysuma Saidy Ndure.

For Powell er det en viktig, spennende og interessant sesong som står for døren. Hovedmålet er selvsagt VM i Daegu. Det er i månedsskiftet august/september. Før han kommer så langt, skal han møte både Usain Bolt og Tyson Gay i dueller.

Bolt løper han mot i Roma 26. mai. Tyson Gay blir motstander på 100 meterne i Birmingham 10. juli og i London 5. og 6. august.

– Det er klart det vil være bra for meg å møte både Bolt og Gay før VM. Det kan gi meg mye selvtillit. Det vil også vise meg hva slags form jeg er i. Etter å ha løpt mot dem, vil jeg vite hva jeg må gjøre med treningen for å slå dem i VM, sier Powell.

Det er mange store navn i konkurransen i Shanghai i tillegg til Powell. Carmelita Jeter løper 100 meteren for kvinner. Liu Xiang fra Kina deltar i korthekk. Norske Andreas Thorkildsen konkurrerer i spyd.

Thorkildsen åpnet svakt i Doha forrige helg. Der endte han på femteplass med svært ordinære 83,63 meter. Dermed blir det spennende å se hva han får til søndag.

Alle de beste stiller i Shanghai. Doha-vinner Petr Frydrych har best sjanser.

– Jeg var i nærheten av å få til noe bra i Doha. Men jeg klarte ikke å få kraften ut i kastene mine. Derfor er jeg ikke bekymret, sa Thorkildsen til nyhetsbyrået NTB etter kastingen i Doha. Samtidig lovte han å gjøre noe med kastene i Shanghai.

Klar Tales nyhetsbrev

Meld deg på og få en oversikt over de viktigste sakene, forklart på en enkel måte.

Mer fra Sport

På forsiden nå