Sport

Disse lagene er foreløpig videre i VM

Det er fortsatt kamper igjen å spille i fotball-VM. Men nå er fire lag videre.

Det ble en dramatisk kamp i Russland mandag. Portugal spilte mot Iran. Samtidig spilte Spania mot Marokko. Av disse kunne tre lag komme videre i verdens-mesterskapet (VM).

Portugal ledet først 1-0 mot Iran. Så ble det straffe, som følge av det nye video-systemet VAR. Men superspilleren Ronaldo klarte ikke skåre. Dermed beholdt Iran håpet. Det var mye uro på banen. Ronaldo var i fare for å bli utvist, men endte med gult kort for en takling. Så fikk Iran VAR-straffe i kampens siste spillerminutt.

Karim Ansarifard skåret sikkert. Stillingen var 1-1. Kampen var på overtid. Iran fortsatte å jakte på ett mål til. Det målet kom aldri, til tross for en gedigen sjanse helt på slutten. Dermed ble Iran nummer tre i gruppe B. Bare de to beste lagene er videre-

Iran hadde drømte om å nå åttendelsfinalene i VM. Etter kampen mot Portugal lå de skuffet igjen på gresset.

– Vi skapte sjanser, men klarte dessverre ikke utnytte dem godt nok. Vi hadde en stor sjanse på slutten. Vi kunne skåret og vunnet. Alle så at vi gjorde vårt beste for å vinne kampen. Men vi misset på sjansene våre, sa Alireza Jahanbakhsh. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Han spiller for Iran.

Marokko og Spania spilte uavgjort 2-2. Dermed ble Spania vinner av gruppe B og er videre. Portugal ble nummer to i gruppa.

Det betyr at Portugal møter Uruguay i åttendelsfinalen. Spania møter Russland. Uruguay og Russland var nest best og best i sin gruppe.

– Uruguay er et godt lag med gode spillere. Men det viktigste for oss er å hvile og bli klare til kampen, sa Quaresma på laget Portugal. Han skåret målet mandag.

I dag (tirsdag) spiller Argentina mot Nigeria. Argentina må vinne for å komme videre. Island spiller mot Kroatia. Islendingene må også vinne om de skal videre i sin gruppe.

Siste utgave

På forsiden nå