Sport

Bodø/Glimt jakter på gull

Ingen trodde at Bodø/Glimt ville gjøre det bra i årets sesong. Nå jakter laget sin første gullmedalje i Eliteserien.

– Bodø/Glimt kan bli en av tidenes norske sensasjoner i fotball, sier Arne Scheie til avisa VG. Han er tidligere sports-kommentator i kanalen NRK.

Han og andre eksperter er overrasket over Bodø/Glimt. Laget har aldri vunnet Eliteserien. Det er den øverste divisjonen i norsk fotball. De har rykket ned flere ganger til nest øverste divisjon.

I fjor ble Bodø/Glimt bare nummer 11 av 16 lag i Eliteserien. Før årets sesong, spådde mange at laget ville rykke ned igjen.

Men for en uke siden kom laget helt til topps på tabellen i Eliteserien. Det skjedde da Bodø/Glimt vant 2-1 over Kristiansund. Mandag spilte Bodø/Glimt mot Sarpsborg 08. Der ble resultatet 1-1. Dermed er laget nå på andre plass, bak Molde. Molde har skåret flere mål.

Aldri før har et lag fra Nord-Norge vunnet landets øverste divisjon. Det er ennå 12 runder igjen av årets Eliteserie i fotball. Molde, Odd og Rosenborg er blant klubbene som også har lyst til å vinne seriegull. Men Bodø/Glimt har imponert ekspertene.

– For meg står det mellom Bodø/Glimt og Molde, sier Arne Scheie.

– Bodø/Glimt er et lag man blir glad i å se på, sier Joacim Jonsson. Han er fotballekspert for kanalen Eurosport.

Fredagskal Bodø/Glimt teste formen igjen. Da spiller de mot Vålerenga, som er på sjette plass på tabellen. Bodø/Glimt har bare tapt en kamp tidligere i år. Den var mot Vålerenga i juni. Da vant Vålerenga 5-0.

Siste utgave

På forsiden nå