Sport

Norske stjerner satte rekorder

Verdensrekord i hekk, Europa-rekord på 25.000 meter og rekorder på blant annet 1.000 meter. Norske friidretts-stjerner imponerte i Impossible Games.

Vanligvis heier publikum på fulle tribuner fra idretts-heltene på Bislet Stadion i Oslo. Men torsdag kveld var det bare noen få, virkelige mennesker der. Årsaken er korona-viruset.

Kamera-folk, statsministeren, friidretts-utøvere, trenere og kjærester fikk se innsatsen til alle som var med på konkurransen Impossible Games. Ellers var det få fysiske tilskuere tilstede, Men stjernene skuffet ikke alle som fulgte med på TV.

Filip Ingebrigtsen løp 1000 meter på 2.16,46. Det ble ny norsk rekord på 1.000 meter. Den forrige ble satt av Vebjørn Rodal i 1996.

Sondre Nordstad Moen lå en stund an til verdensrekord. Men han måtte nøye seg med å sette Europa-rekord på 25.000 meter på bane. Tiden ble 1.12.46,5. Den gamle rekorden var fra 1999, på 1.13.57,6

Jakob Ingebrigtsen knuste den europeiske rekorden til Steve Cram på 2000 meter. Jakob løp på 4.50,01.

– Dette var veldig gøy. Jeg er alltid veldig spent før sesongens første baneløp. Det er vanskelig å vite hva man skal forvente. Men jeg vet det bør gå bra dersom jeg gjør det samme som på trening, sa Jakob til NTB.

Forventningene var kanskje størst til Karsten Warholm. Han skulle prøve seg på ny verdensrekord på 300 meter hekk. Warholm stormet alene inn til tiden 33,78. Etterpå ba han om å bli trodd på at han var «veldig, veldig overrasket» over tiden.

Treneren trodde han kunne vinne over rekorden med over et halvsekund. Warholm var enda bedre.

Chris Rawlinson fra Storbritiannia hadde rekorden fra 2002. Den lød på 34,48. Warholm løp sju tideler raskere.

– Dette var en veldig fin opplevelse. Jeg koste meg, faktisk. Det var utrolig deilig å få konkurrere igjen, sa Warholm til NTB.

Rekordløpet kom ikke av seg selv.

– Grunnen til at jeg slår rekorden med så mye er at jeg er godt trent. Ikke fordi det er en enkel rekord, sa Warholm.

Therese Johaug er mest kjent for bragder i langrenn. Men hun løper også raskt. Hun løp selv 10.000 meter på bane, helt alene. Til hjelp hadde hun lys langs løpelisten. Lyset viste hvor fort hun måtte løpe for å holde tiden hun hadde bestemt seg for.

Hun skrek i glede etter at hun kom i mål. Hun løp på 31.40,67. Dermed greide hun også kravet til å bli med i verdens-mesterskap (VM). Det er på 31.50. Tiden var også årsbeste i verden.

– Dette var absolutt ikke noe løp med tanke på VM om to år. Det var moro. Jeg kjente at jeg traff med åpningsfarten i forhold til NM i fjor. Nå hadde jeg bedre kontroll underveis. Jeg klarte å springe mer avslappet, sa Johaug til nyhetsbyrået NTB etter løpet.

Klar Tales nyhetsbrev

Meld deg på og få en oversikt over de viktigste sakene, forklart på en enkel måte.

Mer fra Sport

På forsiden nå