Sport

– Ingen i verden er bedre

Hedda Hynne trekkes fram som OL-håp etter er superløpet tirsdag. Hun er den som har løpt 800-meteren raskest i verden i år.

– Hvis jeg kan få snakke litt fritt: Dette føles jævlig deilig.

Det var reaksjonen til Hedda Hynne da NTB ringte etter superløpet i Sveits. Der løp hun på 1.58,10. Tiden er både nordisk rekord og beste i verden i år.

Den leverte hun bare en uke etter at hun sist satte norges-rekord på distansen.

– Hvordan er det å være raskest i verden?

– Det er ganske kult å høre. Det føles bra, det altså. Det er et spesielt år der ikke alle konkurrerer. Men likevel har jeg løpt fort. Så jeg er komfortabel med det, og det er rått å høre, sier Hynne.

I forrige uke løp hun på 1.59,15 i Italia og slettet dermed Ingvill Måkestad Bovims gamle rekord på 1.59,82. Tirsdag var hun altså ytterligere 1,05 sekund raskere.

– Det gikk unna i dag. Det hjalp at vi var flere jenter som hadde lyst til å løpe fort. Jeg har tatt det steg for steg, så jeg er veldig komfortabel med hvor jeg står nå. Jeg skal nyte det i dag og være stolt av meg selv. Så kommer det nye løp, sier Hynne.

Jogn Ertzgaard er sportslig leder i Hynnes klubb Tjavle. Han er veldig imponsert over Hynne.

– Dette er verdenstoppen, altså. Jeg vet ikke om jeg skal si det er trist at det ikke er OL nå, men vi kan jo bare se for oss hva hun hadde gjort der, sier han.

– Er hun medalje-kandidat i Tokyo-OL neste år?

– Det er vanskelig å si. Plutselig dukker det opp noen andre som er helt rå. Men disse tidene hun løper på er gode nok til å hevde seg. Hedda er blitt en moden topp-idrettsutøver. Disse løpene gir mye selvtillit, sier Ertzgaard.

Fredag skal Hynne og andre fra Tjalve delta i NM i Bergen. Da skal rekorden feires.

– Det er bare en konge-pokal som kan krone dette. Vi gleder oss til å se henne og skal lage en feiring der vi følger korona-reglene, sier Ertzgaard.

Hynne selv trives godt med merkelappen «OL-håp».

– Det tar jeg som et kompliment. Det er også en motivasjon for å nå målet vårt, som er å representere Norge i internasjonale finaler. Hvis du er i finalen, er du med og kjemper om medaljer. Det er ingen selvfølge at jeg skal ta medalje, men det er det vi jobber for. Dette er en flott bekreftelse for meg og for oss, sa Hynne.

Hynne skiftet klubb til Tjalve i 2018. Ertzgaard tror hun kan løpe enda fortere hvis hun vil det. Han mener Hynne nå er en del av Norges friidretts-elite.

– Nå har vi to utøvere som er helt der oppe, Karsten Warholm og Hedda Hynne. Ingen i verden er bedre enn dem, og det er ikke fordi de andre ikke konkurrerer. Dette er tider som de også hadde slitt med, sier Ertzgaard.

Hynne vant tirsdagens løp foran Selina Büchel (1.58,37) og Lore Hoffmann (1.58,50). Da var hun over halvsekundet foran den tidligere årsbeste tiden i verden.

Siste utgave

På forsiden nå