Sport

Hynne med rekord og gull på én uke

Forrige uke var en stor suksess for Hedda Hynne. Hun satte ny norsk rekord og vant NM-gull.

Hedda Hynne har blitt en av verdens beste damer til å løpe 800 meter. Forrige tirsdag satte hun norges-rekord. Det er også det raskeste noen har løpt på en 800 meter i verden i 2020. Torsdag løp hun konkurranse i Roma i Italia. Der ble hun nummer to. Og i helga var det norges-mesterskap (NM) i friidrett. Søndag vant hun NM-gull.

– Nå skal jeg ha noen dager hvor jeg skal ta det inn over meg. Det er mye følelser som kommer til å komme. Men jeg vil gi meg selv litt fri, så tror jeg at jeg kommer til å få enda mer lyst på suksess, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

Sammen med teamet rundt henne skal hun lage en plan for neste år. Verken Hynne eller de rundt vil love en medalje i De olympiske leker (OL) neste år. Men det er flere som mener Hynne kan klare det hvis hun holder dette nivået.

Jakob Ingebrigtsen og Amalie Iuel vant hver sin konge-pokal i NM. Den får utøvere som har gjort en stor prestasjon i NM. Iuel får sin etter å ha løpt 400 meter hekkeløp. Ingebrigtsen får sin etter løpet på 1.500 meter.

Klar Tales nyhetsbrev

Meld deg på og få en oversikt over de viktigste sakene, forklart på en enkel måte.

Mer fra Sport

På forsiden nå