Sport

– Jeg vil vinne alt

Jakob Ingebrigtsen vil løpe 1.500 meter i minst fire til fem år til. Så vil han kanskje teste ut nye og lengre øvelser.

I år løp Jakob Ingebrigtsen sin beste konkurranse i Monaco. Da var han bare 19 år gammel. Han løp 1.500 meter på tiden 3.28,68. Det ga ham 2. plass i Diamond League-stevnet.

Talentet fra Sandnes i Rogaland er usikker på hvor mange år han kan utvikle seg på distansen. Men han mener han fortsatt kan bli en del bedre.

– Det spørs mye på hva du gjør. Til slutt vil det handle om hundredeler på 1.500 meter. Rent sportslig håper jeg å ha utvikling på distansen til jeg er rundt 24 år. Jeg har en fire til fem år igjen med utvikling. Og så håper jeg å holde det nivået i flere år til.

– Sier du at du skal holde på så og så lenge med den og den øvelsen?

– Det er det som er problemet. Jeg vil jo gjerne vinne alt. Og da må du til slutt si at nok er nok på den øvelsen. Men du vil jo heller ikke gi bort sjanser. Og jeg ønsker å løpe 1.500 meter så lenge jeg kan. Hvis jeg plutselig ikke gidder mer, så rekker jeg ikke over alt. Jeg ønsker å vinne mest mulig på 1.500 meter før jeg kaster inn håndkleet der. Og da begynner jeg å bli et par og førti år før jeg gir meg, sa Ingebrigtsen til nyhetsbyrået NTB i midten av oktober.

Jakob Ingebrigtsen er bare 20 år gammel. Men han har levd livet som toppidretts-utøver lenge allerede. Det er ikke godt å si hvor mye bedre han kan bli.

– Jeg velger å tro på at jeg kan bli ganske mye bedre. Selv om jeg jo er allerede ganske bra. Det blir en større og større utfordring for hvert år dette. Til slutt må du endre alt du gjør, sier 20-åringen.

Sist sesong har det ikke vært noe mesterskap. Det er litt rart, forteller Ingebrigtsen. Men han er godt fornøyd med det som har vært arrangert. Han føler han fikk konkurrert ganske mye. Og at han fikk være med på alt som har vært planlagt.

– Det har ikke vært noen problemer med motivasjonen. Jeg føler at vi har vært flinke til å se langt fram. Og finne konkurranser vi kan jobbe imot. Det har vært lett. Men det var OL som var målet, og det andre ble bare bonus.

– Mange er fornøyd med at De olympiske leker (OL) ble avlyst. Men det er kanskje ikke slik når du løper 1.500 meter på 3.28?

– Ja. Det er akkurat det. Det er ikke bare å mønstre på neste år og løpe 3.28. Plutselig skjer det ting. Du får ikke trent som du skal og så videre. Jeg skulle gjerne ha hatt denne sjansen i 2020.

– Hvordan tror du neste sesong blir?

– I år kom koronaen veldig brått på. Men nå vet vi at det fungerer slik og slik med de og de konkurransene. Da kan vi legge en skikkelig plan der alt av smittevern er fulgt. Jeg har troen på at det kan bli en grei sesong. Jeg håper at det kommer et mesterskap. Men det er lite sannsynlig. Jeg føler meg veldig sikker på at det ikke blir noe OL i 2021 heller.

– Og det tåler du? Du føler at du kan vente enda litt til før det blir OL?

– Nei. Det gjør jeg ikke, men jeg har ikke noe valg.

Siste utgave

På forsiden nå