Sport

Grøvdal sendte samboeren i hotell-karantene

Samboeren til Karoline Bjerkelig Grøvdal kom tilbake fra jobb i utlandet. Løperen sendte ham rett i karantene på hotell.

Magnus Krogæther Aarre er journalist i TV 2. Og samboer med løperen Karoline Bjerkeli Grøvdal. I sommer kom Aarre hjem fra jobb under sykkelrittet Tour de France i Frankrike. Da fikk han ikke komme hjem til kjæresten.

– Da måtte han selvsagt i karantene etterpå. Han kunne hatt hjemme-karantene. Men det kunne han ikke i dette tilfelle. Han måtte sitte på hotell i Oslo i ti dager. Det var før han kunne komme hjem igjen. Det var litt spesielt. Jeg kunne ikke ta sjansen på å bli smittet. Det måtte han bare finne seg i, sier Grøvdal til nyhetsbyrået NTB.

Siden sist vinter har korona-viruset truet. Likevel har hun ikke vært redd i månedene som har gått.

– Men jeg har vært mer streng. Jeg var hjemme i Romsdal i august. Og da hadde jeg ikke vært i fly på sju måneder. Det har ikke skjedd før. Jeg lever i egen boble som idrettsutøver. Jeg er ikke i byen. Og jeg bruker ikke offentlig transport, sier 30-åringen. Det er ikke noen spesiell oppførsel om du er toppidretts-utøver.

For Grøvdal ble det en veldig merkelig sesong. Hun var skadd i flere måneder. Hun startet ikke sesongen før 26. september. Da løp hun overraskende fort. Aller best løp hun i Hytteplanmila noen. Det var noen dager etter at dette intervjuet var gjort på Norges idrettshøgskole.

Grøvdal løp de 10 kilometerne på sterke 30.32. Kun to europeere har noen gang løpt fortere. Det er i et tilsvarende gateløp.

Og det skjedde i en sesong med annerledes trening. I seks uker i sommer trente hun annerledes.

– Jeg har trent selv om jeg har vært skadd. Men jeg har ikke fått løpt på langt nær så mye som ønsket. Jeg har syklet, gått fjellturer og vært på ellipse-maskin. Jeg har holdt det ved like. Og dessuten har jeg trent godt i 15 år. Det grunnlaget blir ikke borte over natta. Jeg var i veldig god form i mars da dette skjedde, enda bedre enn nå. Jeg var likevel overrasket over at det var såpass bra da jeg kom tilbake igjen.

Det meste av sesongen 2020 gikk hun glipp av. Derfor har hun sagt at hun allerede er i gang med 2021-sesongen.

Hun er mer motivert enn noen gang. Hun er ferdig med skaden i lysken. Hun har vært med lenge. Hun vet at du ikke alltid taper altfor masse på skader og sykdom.

– Men dette tok veldig lang tid. Og veldig mye lenger tid enn det normalt pleier å gjøre. Du blir frustrert når ting ikke fungerer etter boka. Mange mente at det passet fint i år. Men for meg var det en mager trøst. Jeg hadde bare lyst til å konkurrere og gjøre det bra.

Plutselig bare forsvant smertene. Såret var grodd.

– 2020 er glemt. Nå handler det om 2021. Da blir det 5.000- og 10.000 meter. Det var planen i år, og er også planen neste år, sier hun.

Siste utgave

På forsiden nå