Sport

Dette er svensken Johaug frykter aller mest

Langrennsløper Therese Johaug mener at Ebba Andersson er den hardeste svenske konkurrenten.

I svenske og norske medier handler det mest om de svenske skiløperne Linn Svahn og Frida Karlsson. Men for norske Therese Johaug er Ebba Andersson en tøffere konkurrent.

For to år siden gjorde Frida Karlsson det bra i verdens-mesterskapet (VM) i Seefeld i Østerrike. For snart ett år siden vant hun over Johaug på tremila i Holmenkollen.

Denne sesongen har ikke Frida Karlsson vist seg fram på samme vis.

Lørdag er det klart for 15 kilometer med skibytte. Det er i VM i ski i Oberstdorf i Tyskland. Da er det uvisst hvor godt Karlsson vil gjøre det.

Fredag møtte Johaug pressen digitalt. Da sa hun til avisa VG at hun kjenner seg mest jaget av Ebba Andersson.

– Ebba er den sterkeste, sier Johaug.

Johaug tok tre gull alene i forrige VM. Hun er favoritt til å gjenta det i Oberstdorf.

Under sprinten var Linn Svahn favoritt til å vinne. Men Jonna Sundling endte med å vinne.

– Det er ikke bare å komme til et mesterskap å hente seg medaljer og gull. Først og fremst skal det legges ned en sterk jobb. Og det er ikke gitt at det er favoritten som vinner. Det er mange utøvere som ønsker å gå fort, sier Johaug.

Det virker som om Johaug mener at Ebba Andersson er den som har jobbet mest av svenskene.

– Hun har vist veldig bra form i de siste løpene. Hun var på pallen i Falun. Og hun viste sterk form i SM. Jeg tror at hun blir veldig sterk i både skiathlon, på 10-kilometeren og på tremila.

Johaug mener at Frida Karlsson også har gode sjanser. Hun vet utmerket godt hva ungjenta er god for. Det er dersom hun er i god form. I VM i Seefeld var Karlsson nærmest seier av svenskene i alle tre distanseløp.

– Frida har utviklet seg til det bedre. Det er etter at hun var litt nede i Falun. Hun kan absolutt finne tilbake til mesterskapsform og gå fort. Frida er også en av storfavorittene.

Lørdagens renn kan bli litt av en duell i varme Oberstdorf. Løypa kan bli bløt og tung. Det bekreftet Norges Heidi Weng under presse-treffet fredag.

– Dette er den tøffeste løypa jeg har gått, mener Weng.

Hun sammenlignet det med å gå opp den brutale slalåmbakken i Tour de Ski flere ganger.

Siste utgave

På forsiden nå