Sport

Verdens beste fotballspiller klar for fransk storklubb

Lionel Messi har signert kontrakt med fotballklubben Paris Saint-Germain. Etter 21 år i Barcelona skifter han klubb.

Tirsdag kveld ble det bekreftet at Lionel Messi var klar for fotballklubben Paris Saint-Germain. Messi forlot Barcelona til fordel for klubben i Frankrike. Han har spilt for Barcelona siden han var 13 år gammel. Under en pressekonferanse gråt han over å må forlate klubben som han har spilt for i 21 år.

Den spanske klubben hadde ikke mye annet valg enn å la Messi dra. De har nemlig store økonomiske problemer. De siste årene har de brukt mye penger på nye spillere. Uten at de har fått solgt spillere til andre klubber. Det har også vært en sesong hvor de ikke har fått ha publikum på tribunen. Korona-pandemien har satt en stopper for flere inntektskilder.

Ligaen hvor Barcelona spiller har også innført regler for økonomi. Det betyr at klubber ikke kan betale spillere akkurat det de vil. Slik er det for å hindre at de klubbene med mest penger kan hente hvem de vil.

Messi har signert en toårs kontrakt med den franske klubben. Med mulighet for å være der ett år ekstra. Lønnen hans skal være på 300 millioner kroner i året. Det skriver ulike medier.

I Paris Saint-Germain spiller han med sin gamle lagkamerat Neymar Jr.

---

Kort om saken

  • Lionel Messi har signert for Paris Saint-Germain.
  • Messi drar fra Barcelona etter å ha spilt 21 år for klubben.
  • Årsaken til at han må dra er økonomiske problemer for Barcelona.

---Siste utgave

På forsiden nå