Sport

Utsatt for rasisme igjen

To spillere ble utsatt for rasisme under en fotballkamp i Ungarn. England spilte kvalifisering til verdens-mesterskapet.

Flere tilskuere lagde apelyder mot fotballspillere fra England. Under en kamp mellom Ungarn og England ble spillere utsatt for rasisme. De spilte kvalifisering til verdens-mesterskaper i fotball. Kampen ble spilt i Budapest i Ungarn.

Raheem Sterling ble spesielt utsatt. Hver gang han hadde ballen ble han buet på og ropt etter. Jude Bellingham skal også ha blitt ropt etter mens han varmet opp på sidelinjen. Han skal ha ledd og smilt da ropene kom.

– Dette er ikke akseptabelt. Vi visse ikke og hørte ikke om dette på sidelinjen. Jeg vet ikke om spillerne hørte det. Det sier Gareth Southgate til pressen etter kampen. Han er trener for landslaget til England.

Det er ikke lenge siden Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka ble utsatt for rasisme. Alle tre bommet på straffe under europa-mesterskapet. Det førte til at de ble hetset.

– Bellingham skal ikke oppleve noe sånt. Han taklet situasjonen fantastisk. Han viste stor modenhet, sier Southgate.

Spillerne var usikker på hva som ville møte de på stadion i Budapest. Spillerne fra England går alltid ned på kne før kamp. De markerer mot rasisme. Tilskuerne på Puskas Arena likte ikke markeringen. De buet høyt på spillerne.

– Jeg håper vi kan fortsette med å utrydde rasismen. Ikke bare i fotballen, men også livet generelt, sier Southgate.

---

Kort om saken

  • To spillere ble utsatt for rasisme under en fotballkamp mellom Ungarn og England.
  • Dette skjer kort tid etter at flere spillere opplevde grov hets etter finalen i europa-mesterskapet.
  • Treneren for England håper at de kan fortsette med å utrydde rasismen.

---Siste utgave

På forsiden nå