Sport

Lei av julemusikk? Dette er sporten du kan se i jula

Selv om mange har juleferie, er det ikke slik for de som lever av sport. Mange av dem er på jobb, og dermed er det mye sport å se på TV.

26. desember var første dagen med sjakk. Det er verdens-mesterskap (VM) i to ulike typer sjakk. Både hurtigsjakk og lynsjakk. Magnus Carlsen vant VM for begge typer i fjor. Det starter klokka 14.10 hver dag fram til 30. desember. Det er siste dag av mesterskapet. VM blir vist hos kanalen NRK.

27. desember er en rolig dag for sport. Det første som blir vist på TV er to kamper i fotball på nivå to i England. Klokka 16.000 spiller Derby mot West Bromwich. Klokka 18.00 spiller Queens Park Rangers mot Bournemouth. Disse blir vist på kanalene Viasport 1 og Viaplay.

På kvelden er det en kamp fra øverste nivå. Manchester United skal spille mot Newcastle United. Kampen vises fra klokka 21 på kanalene TV 2 Premium og TV 2 Play).

28. desember er det mye vintersport. Først er det storslalåm for damer. Det skjer i Lienz i Østerrike. Første omgang er fra klokka 10.00 og andre omgang er fra klokka 13.00. Dette blir vist på kanalene TV 2 og Eurosport.

Tour de Ski starter også denne dagen. Klokka 11.30 er det tid for sprint fra Lenzerheide i Sveits. Først er det kvalifisering til de siste rundene. De starter fra klokka 14.00. Løpene blir vist på TV 2. Tour de Ski varer fram til 4. januar.

Klokka 11.30 er det utfor for menn. Det er verdenscup (VC) i Bormio herrene vc-utfor i Bormio i Italia. Norske Aleksander Aamodt Kilde har vært i god form den siste tiden, og kan gjøre det bra i denne formen for alpint. Konkurransen blir vist på kanalen Viaplay.

Fra 16.15 er det kvalifisering i hopp. Da skal de beste hopperne i verden prøve å sikre seg en plass i første renn av den tysk-østerrikske hoppuka. Det skjer i Oberstdorf i Tyskland. Det blir vist på Viaplay.

For folk som vil se skiskyting, er det et løp klokka 18.10. Det blir vist på TV3 og Viaplay. Løpet er et show-renn i Ruhpolding i Tyskland.

Det skal også være flere kamper i fotball fra øverste nivå i England. Det er ventet at kampen mellom Leicester og Liverpool vil få mange til å se på. Den blir vist på TV 2 klokka 21.00.

29. desember er det mer alpint for damer. De skal kjøre slalåm i Lienz fra klokka 09.55. Andre omgang starter 13.00. Det blir vist på TV 2 og Eurosport 1.

Det er også mer alpint for menn. De skal kjøre super-G i Bormio fra 11.30. Dette blir vist på Viaplay.

Det er dag to av Tour de Ski. Damene skal gå 10 kilometer klassisk stil. For menn er det 15 kilometer klassisk. Damene starter klokka 13.30, og mennene klokka 15.05.

16.30 er det klart for første konkurranse i hoppuka. Den blir vist på TV 3. I fjor ble Marius Lindvik beste nordmann som nummer tre. Hoppuka skal pågå fram til 6. januar.

På kvelden er det igjen fotball fra øverste nivå i England. Chelsea spiller mot Brighton klokka 20.30. Brentford spiller mot Manchester City klokka 21.15. De blir vist hos TV 2.

30. desember er det mer super-G for menn. Den er fra klokka 11.30, og blir vist på Viaplay.

Det er siste dag av VM i hurtigsjakk og lynsjakk. NRK sender de siste partiene fra klokka 14.10. Da blir det klart om Magnus Carlsen kan bli verdensmester nok en gang.

Everton spiller mot Newcastle på øverste nivå i England klokka 20.30. Manchester United spiller mot Burnley klokka 21.15. Kampene blir vist hos TV 2.

31. desember er det nyttårsaften. Det er også kvalifisering til renn nummer to i hoppuka. Dette skjer i Garmich-Partenkirchen. Viaplay sender dette fra klokka 14.00.

TV3 viser Tour de Ski. For damer er det 10 kilometer med fri teknikk fra klokka 12.55. For menn er det også fri teknikk, men de skal gå 15 kilometer. De starter klokka 15.25.Siste utgave

På forsiden nå